Μονομερείς και άδικες πολιτικές καταγγέλλει ο Γ. Παναγόπουλος

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 17:27

Την εκτίμηση ότι οι ελεγκτές της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ πρέπει να έχουν υποχωρήσει απ’ την απαίτησή τους για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα έκανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Την εκτίμηση ότι οι ελεγκτές της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ πρέπει να έχουν υποχωρήσει απ’ την απαίτησή τους για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα έκανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

«Νομίζω ότι με τις παρεμβάσεις μας και την αντίδραση που είχαμε, την εμμονή που δείξαμε, τεκμηριωμένη και με τα συντριπτικά στοιχεία που παρουσιάσαμε, πρέπει να έχουν υποχωρήσει απ’ αυτή την απαίτησή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γ. Παναγόπουλος (πρόεδρος ΓΣΕΕ): Οι δανειστές εκβιάζουν και δεν δέχονται διαπραγματεύσεις

Γ. Παναγόπουλος: Οι δανειστές εκβιάζουν και δεν δέχονται διαπραγματεύσεις

Ερωτηθείς ποια θα είναι τελικά η στάση της ΓΣΕΕ απέναντι στην κυβέρνηση, απάντησε: «Κατανοείς τη δύσκολη θέση της χώρας. Δεν κατανοείς τις πολιτικές και γι’ αυτό αντιδρούμε, γιατί οι πολιτικές είναι μονομερείς και άδικες. Θα ακούσατε ότι άλλοι φορείς έχουν μια διαφορετική προσέγγιση. Τη χώρα μας την αγαπάμε όλοι. Αλλά αγαπάμε και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων και των φτωχών ανθρώπων αυτής της χώρας, τους μη έχοντες και μη κατέχοντες και θα προσπαθήσουμε με τους αγώνες μας να περιορίσουμε την έκταση αυτής της επίθεσης».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο κοινωνικών εκρήξεων, ο κ. Παναγόπουλος επεσήμανε ότι «κοινωνικές αντιδράσεις ήδη υπάρχουν», ενώ εκτίμησε ότι με τέτοια μέτρα τα συνδικάτα θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους. «Όπως είπα και στους κυρίους της Τρόικας, είναι σαν να σπέρνεις ανέμους. Και στην Ελλάδα λέμε ότι όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες», υπογράμμισε.

O πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολεμικής της τουλάχιστον ιστορίας. Είναι ένα σημείο καμπής. Οι δανειστές όχι απλά πιέζουν, εκβιάζουν και ούτε καν επιδέχονται διαπραγματεύσεις. Πήραμε γεύση ενός πάρα πολύ σκληρού και άδικου πακέτου μέτρων κυρίως για την κοινωνία, μέτρων αντιαναπτυξιακών, νέων μέτρων που θα οδηγήσουν στην ύφεση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα