Θαπατέρο: Στην τελική ευθεία οι συνομιλίες για την Ελλάδα

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 21:24

Οι συνομιλίες για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα βρίσκονται στην τελική ευθεία και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.

«Είμαστε στην τελική ευθεία. Μένουν μερικές ημέρες για τη συγκεκριμενοποίηση όλου του περιεχομένου της συμφωνίας», ανέφερε ο Θαπατέρο, η χώρα του οποίου ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ.

«Αυτό θα κατευνάσει τις αγορές» μετά τη βουτιά που προκάλεσε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, πρόσθεσε.

O Ισπανός πρωθυπουργός τόνισε ακόμη τη φερεγγυότητα της Ισπανίας, που τελεί υπό τις πιέσεις των αγορών.

«Επαναλαμβάνω τους σταθερούς δείκτες φερεγγυότητας της Ισπανίας. Επαναλαμβάνω ότι το δημόσιο χρέος είναι 20 μονάδες χαμηλότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου», υπογράμμισε.

«Εξάλλου όλες οι μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του ελλείμματος θα τηρηθούν αυστηρά», είπε αναφερόμενος στο πρόγραμμα εξοικονόμησης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια που ανακοίνωσε τον Ιανουάριο η κυβέρνησή του.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα