Σημαντική αύξηση εσόδων από το ΦΠΑ τον Απρίλιο

ΥΠΟΙΚ: Απολύτως θωρακισμένο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα
Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 15:27
UPD:19:15

O κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι τον Απρίλιο παρατηρείται θεαματική αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ και τόνισε ότι ο κόσμος ζητά αποδείξεις.

«Το τραπεζικό σύστημα μετά και από τη σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δέχεται ομόλογα από ελληνικές τράπεζες, ανεξάρτητα από την πιστοληπτική ικανότητα, είναι απολύτως θωρακισμένο και κατοχυρωμένο».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, από το βήμα συνεδρίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας με χορηγό τη Ναυτεμπορική.

Αναφερόμενος στο τριετές πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με ΕΕ και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισήμανε πως «απαιτεί τεράστια δουλειά από όλους μας και πολλές θυσίες».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ δύσκολο και δημιουργεί αντιδράσεις από πολύ κόσμο που δεν έχει ευθύνη» πρόσθεσε.

Γνωστοποίησε επίσης πως το νομοσχέδιο για το τριετές πρόγραμμα ολοκληρώνεται σήμερα και κατατίθεται την Τρίτη στη Βουλή.

Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι τον Απρίλιο παρατηρείται θεαματική αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ και τόνισε ότι ο κόσμος ζητά αποδείξεις.

Από το βήμα του ίδιου συνεδρίου, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου παραδέχθηκε πως «ξεκινάει μια δύσκολη περίοδος», επισημαίνοντας το υπουργικό Συμβούλιο την Κυριακή έπρεπε να πάρει μια οδυνηρή απόφαση, με κόκκινη γραμμή ότι η χώρα δεν έπρεπε να χρεοκοπήσει.

Πρόσθσε πως «όσο σημαντικό ήταν το θέμα της αντιμετώπισης της χρεοκοπίας της χώρας, άλλο τόσο σημαντικό είναι η ίδια η κυβέρνηση να γίνει, από φορέας άρσης του αδιεξόδου, ένας φορέας που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ως τη φωτεινή λεωφόρο για το αύριο. Να δοθεί διέξοδος και να πειστούν οι πολίτες - γιατί αυτοί στο σύνολό τους θα πρέπει να συμμετέχουν στην επόμενη περίοδο δημιουργικά- ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μέσα σε σαφές χρονικό διάστημα την Ελλάδα που όλοι θέλουμε. Μια χώρα με προοπτική, με κανόνες, μια χώρα όπου η κυρίαρχη λέξη θα πρέπει να είναι η Δικαιοσύνη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα