Μνημόνιο με Κατάρ για διερεύνηση δυνατότητας επενδύσεων σε φ. αέριο-ΑΠΕ

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 15:44
UPD:15:45
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μνημόνιο Συνεργασίας για τη διερεύνηση της δυνατότητας επενδύσεων του Κατάρ στην Ελλάδα στο χώρο του φυσικού αερίου και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) υπέγραψαν η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και ο υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας του Κατάρ δρ. Μοχάμαντ Σαλέχ αλ Σάντα, παρουσία των πρωθυπουργών των χωρών.

Το μνημόνιο θα αποτελέσει τη βάση για την συστηματική ενδυνάμωση του ενεργειακού διαλόγου μεταξύ των δυο χωρών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, προηγήθηκε συνάντηση των δύο υπουργών, κατά την οποία συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, διαπιστώνοντας τη σημασία που αποδίδουν οι δύο κυβερνήσεις στον τομέα της ενέργειας.

Σε δηλώσεις της η κ. Μπριμπίλη σημείωσε: «Η εξέλιξη αυτή προσφέρει ένα νέο, θεσμοθετημένο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στη χώρα μας και το Κατάρ, το οποίο θα συμβάλλει στην προσέκλυση ξένων επενδύσεων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην αναβάθμιση της έρευνας σε θέματα ενέργειας. Ενισχύεται, έτσι, ο στρατηγικός στόχος της Ελλάδας να αναδειχθεί σε διαμετακομιστικό κόμβο φυσικού αερίου προς τη νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα