Στρος-Καν: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προσφύγει στις αγορές για 18 μήνες

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 17:11

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφερόμενος στο ποσό το οποίο θα δανείσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα -30 δισ. ευρώ-, επεσήμανε ότι πρόκειται για «ένα πρωτοφανές μέχρι στιγμής ποσοστό».

Στόχος του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας είναι να μην χρειαστεί να προσφύγει η χώρα στις αγορές τους επόμενους 18 μήνες, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Σημείωσε ακόμη ότι η βοήθεια θα αποτρέψει το ενδεχόμενο η Ελλάδα «να μην μπορεί να πληρώσει τον επόμενο μήνα τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους της».

Αναφερόμενος στο ποσό το οποίο θα δανείσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα -30 δισ. ευρώ-, επεσήμανε ότι πρόκειται για «ένα πρωτοφανές μέχρι στιγμής ποσοστό».

«Ολος ο κόσμος συμμετείχε. Αρχικά η ζώνη του ευρώ, όπου, για παράδειγμα, η Πορτογαλία θα δανείσει στην Ελλάδα με χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό με το οποίο δανείζεται η ίδια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Στρος-Καν η συνδρομή του ήταν αποφασιστική για την απεμπλοκή της κατάστασης την προηγούμενη εβδομάδα.

«Η κατάσταση ξεκαθάρισε όταν, στις 28 Απριλίου, έπεισα τις διάφορες κοινοβουλευτικές ομάδες της Γερμανίας ότι δεν απειλείται μόνο η σταθερότητα της ζώνης του ευρώ, αλλά και η ίδια η ύπαρξή του καθώς και η οικονομία της Γερμανίας», εξήγησε.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα