Mazda Motor Corp. : Τετραπλάσια κέρδη το α' εξάμηνο

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2002 07:03

Τετραπλασιάστηκαν τα κέρδη της Mazda Motor Corp. το πρώτο εξάμηνο του έτους, αποτέλεσμα του αδύναμου γιεν έναντι του δολαρίου και του ευρώ, της αύξησης των πωλήσεων νέων μοντέλων της, αλλά και της μείωσης του κόστους λειτουργίας της. Οι μετοχές της θυγατρικής της Ford Motor Co. σημείωναν άνοδο σε ποσοστό 6,8%.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg, τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν σε 5,5 δισ. γιεν (44 εκατ. δολ.) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου από 1,3 δις. γιεν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, βάσει των αρχικών στοιχείων. Η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας ωφελήθηκε από τις πωλήσεις του μοντέλου της Mazda6/Atenza στην Ευρώπη αλλά και στην Ιαπωνία, αλλά και του αδύναμου γιεν έναντι του δολαρίου και του ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Στην πορεία αυτή βοήθησε και η εφαρμογή του σχεδίου μείωσης του κόστους λειτουργίας της κατά 30% μέχρι τον Μάρτιο του 2005. Οι μετοχές της κέρδιζαν 18 γιεν, ποσοστό 6,8%, φθάνοντας στα 284 γιεν η μία, ενώ διαπραγματεύθηκαν στα 275 γιεν λίγη ώρα πριν το τέλος της μεσημβρινής συνεδρίασης στο Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα