Υποχωρεί το δολάριο έναντι του γιεν και του ευρώ

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2002 08:07

Απώλειες για τρίτο συνεχή μήνα φαίνεται να σημειώνει το δολάριο έναντι ευρώ και του γιεν, καθώς έντονη είναι η ανησυχία για τις εκθέσεις που αφορούν στην ανεργία στις ΗΠΑ και θα δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα και αύριο, δείχνοντας, κατά πάσα πιθανότητα ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου συρρικνώνεται.

Ο δείκτης ανεργίας, ο οποίος θα ανακοινωθεί αύριο, ενδέχεται να αυξηθεί στο 5,8% τον Οκτώβριο, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

Το εθνικό νόμισμα των ΗΠΑ υποχώρησε στα 98,97 έναντι του ευρώ στις 2:26' μ.μ. στο Τόκυο (τοπική ώρα) από 98,39 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων. Το δολάριο υποχώρησε και έναντι του γιεν φθάνοντας στα 122,63 γιεν από 122,93. Το ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος έφθασε τα 121,08 γιεν από 120,94 γιεν που ήταν χθες στη Ν. Υόρκη.

Οπως αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές το εθνικό νόμισμα των ΗΠΑ υποχωρεί, εν όψει της συνεδρίασης της Federal Reserve στις 6 Νοεμβρίου, κατά την οποία ενδέχεται να ληφθεί απόφαση μείωσης των βασικών επιτοκίων δανεισμού, σημάδι ότι η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ υποχωρεί.

Τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ενδέχεται να δείξουν επιδείνωση, τη στιγμή που τα επιτόκια μάλλον θα μειωθούν», ανέφερε ο Nobuaki Kubo, στέλεχος του τμήματος ξένου συναλλάγματος στην Daiwa Bank, συμπληρώνοντας : «Ολα αυτά επηρεάζουν το δολάριο».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα