ΥΠΟΙΚ: Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους

Τρίτη, 04 Μαΐου 2010 14:42
UPD:15:21

«Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους. Δεν έχει προσληφθεί κανένας για να μας συμβουλεύσει για αυτό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

H Ελλάδα δεν έχει προσλάβει κανέναν σύμβουλο για αναδιάρθρωση του χρέους της και διατηρεί την δέσμευσή της για τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων της, διαβεβαίωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών.

«Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους. Δεν έχει προσληφθεί κανένας για να μας συμβουλεύσει για αυτό», δήλωσε στο Reuters ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Εκπρόσωπος της Lazard είχε δηλώσει νωρίτερα ότι έχει προσληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση για την παροχή γενικών συμβουλευτικώ υπηρεσιών.

Η επενδυτική τράπεζα διευκρίνισε πάντως ότι συμβουλεύει μεν την ελληνική κυβέρνηση, αλλά η αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας δεν είναι υπό εξέταση.

«Η Lazard επιβεβαιώνει ότι προσελήφθη για να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές. Πρέπει να σημειωθεί ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν υπήρξε ποτέ επιλογή υπό εξέταση», δήλωσε εκπρόσωπος της Lazard στο Reuters.

Σόιμπλε: Οι γερμανικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στη βοήθεια

Τη συμμετοχή των γερμανικών τραπεζών στο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έπειτα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι τραπεζίτες δήλωσαν πως είναι «έτοιμοι ως εκπρόσωποι του γερμανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος να προσφέρουν μαζί με τους ευρωπαίους συναδέλφους (τους) μια σημαντική θετική συμβολή στην τρέχουσα διαδικασία προσαρμογής της Ελλάδας», δήλωσε ο Σόιμπλε, διαβάζοντας το κείμενο της δήλωσης αυτής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι εκπρόσωποι πολλών μεγάλων γερμανικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων ο Γιόζεφ ¶κερμαν, επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, Deutsche Bank.

Νωρίτερα, ο γερμανός υπουργός προειδοποίησε πως πιθανόν να υπάρξει στάση πληρωμών στην Ελλάδα, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την ανάταξη των δημοσίων οικονομικών.

«Εάν υπάρξουν παραλείψεις» στο πρόγραμμα λιτότητας που αποφασίσθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «οι καταβολές θα σταματήσουν», προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Και τότε, η στάση πληρωμών θα απειλήσει και πάλι την Αθήνα...Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Η Αθήνα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμα», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα