ΥΠΟΙΑΝ: Προσκλήσεις στο πλαίσιο του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση»

Τρίτη, 04 Μαΐου 2010 17:59

Δύο νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Οι προσκλήσεις εντάσσονται στη νέα στρατηγική αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η βιώσιμη ανάπτυξη.

H αρμόδια υπουργός κα. Λούκα Κατσέλη.

Η πρώτη πρόσκληση, προϋπολογισμού 8Ο εκατομμυρίων ευρώ, αφορά έργα γέφυρες που ξεκίνησαν στο πλαίσιο του Γ΄ΚΠΣ και θα ολοκληρωθούν από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Η δεύτερη πρόσκληση, προϋπολογισμού 3Ο εκατομμυρίων ευρώ, αφορά παρεμβάσεις στον τομέα της Οικονομίας, προκειμένου να υποστηριχθούν οι καίριες κυβερνητικές προσπάθειες για δημοσιονομικό εξορθολογισμό.

Επιπλέον, η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, αξιοποιώντας πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ, δρομολογεί δράση για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σε αγροτικές και ημιαγροτικές περιοχές.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι ανάσα στην αγορά θα δώσει η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών μέσω του προγράμματος Jeremy, που εξασφάλισε η Ειδική Γραμματεία και θα διατεθεί άμεσα, το ύψος της οποίας θα φτάσει τα 12Ο εκατομμύρια ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις νέες προσκλήσεις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, στη διεύθυνση http://www.infosoc.gr/infosoc/el-GR/newopis_digital/invitations_espa/.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα