Θαπατέρο: Στηρίζω απόλυτα την αποφασιστικότητα του Γ. Παπανδρέου

«Αβάσιμα τα σενάρια περί επέκτασης της κρίσης στην ευρωζώνη»
Τρίτη, 04 Μαΐου 2010 18:17
UPD:18:20

Τη δέσμευσή τους να στηρίξουν την Ελλάδα θα επαναβεβαιώσουν οι ηγέτες των χωρών - μελών της Ευρωζώνης στη Σύνοδο Κορυφής του Eurogroup την Παρασκεύη, όπως δήλωσε ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρωθυπουργός της Ισπανίας.

Τη δέσμευσή τους να στηρίξουν την Ελλάδα θα επαναβεβαιώσουν οι ηγέτες των χωρών - μελών της Ευρωζώνης στη Σύνοδο Κορυφής του Eurogroup την Παρασκεύη, όπως δήλωσε ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, μετά τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι η στήριξη προς την Ελλάδα χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα και αξιοπιστία και βασίζεται στην υπεύθυνη δέσμευση που έχει αναλάβει η Ελλάδα για δημοσιονομική σταθεροποίηση και προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά, στις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων.

Ο κ. Θαπατέρο υπογράμμισε πως στηρίζει απόλυτα την αποφασιστικότητα και την υπευθυνότητα που επιδεικνύει ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Απέρριψε, εξάλλου, κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο για επέκταση της κρίσης στην ευρωζώνη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «αβάσιμα» και «ανεύθυνα» σενάρια.

Ερωτηθείς μάλιστα για φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Ισπανία προτίθεται να ζητήσει στήριξη ύψους 280 δισ. ευρώ από την ΕΕ, ο κ. Θαπατέρο τις διέψευσε, δηλώνοντας ότι τα σχετικά δημοσιεύματα είναι «παράλογα και ανόητα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα