ΥΠΟΙΚ: Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τιμωρηθούν οι ένοχοι

Τρίτη, 04 Μαΐου 2010 20:28
UPD:21:02

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι» της σημερινής κατάστασης, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι «ο κόσμος έχει οργή και είναι απολύτως λογικό».

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα, σημείωσε ότι αυτά ελήφθησαν διότι «βρεθήκαμε μπροστά σε ένα τοίχο και αυτός ο τοίχος ήταν η χρεοκοπία» και πρόσθεσε: «δυστυχώς πληρώνουμε όλοι και προσπαθούμε όσο μπορούμε να προστατεύσουμε τους αδύναμους».

Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι για την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου θα ζητηθούν 151 ψήφοι, ενώ κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εξετάσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Υπήρξε δε ιδιαίτερα επικριτικός σε ό,τι αφορά τη στάση του ΚΚΕ και τη διαμαρτυρία μελών του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη, σημειώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο δεν βοηθούν τη χώρα, την ανάπτυξη, τον τουρισμό και το εισόδημα των πολιτών.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη μείωση του ύψους των αποζημιώσεων, απάντησε ότι «εάν υπάρξει μια μείωση θα είναι μικρή», ενώ χαρακτήρισε εξωπραγματικά τα νούμερα περί μείωσης των αποζημιώσεων κατά 50%.

Σχετικά με το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο επεσήμανε ότι φέτος στο στενό δημόσιο τομέα υπάρχει αναστολή προσλήψεων, ενώ από του χρόνου θα έχουμε μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως είπε, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εξορθολογισμό των δημόσιων επιχειρήσεων και κατά περίπτωση θα εξετάσει πως θα λειτουργήσει. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι πρώτη επιλογή είναι οι μετατάξεις του προσωπικού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα