Στα χαμηλά δύο μηνών ο Nikkei

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010 10:31

Βουτιά 3,3% έκανε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης ακολουθώντας τις υπόλοιπες διεθνείς αγορές, εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση στην Ελλάδα ενδέχεται να εξαπλωθεί και σε άλλες, μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως η Canon Inc, μετά την πτώση του ευρώ στα χαμηλά δύο μηνών έναντι του γεν την προηγούμενη ημέρα. Πτωτικές τάσεις επικράτησαν και στις μετοχές των εταιρειών φυσικών πόρων, μετά το κατρακύλισμα των τιμών των μετάλλων στα χαμηλά πολλών μηνών.

Το πακέτο 110 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε να παρασχεθεί στην Ελλάδα το σαββατοκύριακο δεν κατόρθωσε να διασκεδάσει τις ανησυχίες για επέκταση της κρίσης και σε άλλες οικονομίες της ευρωζώνης, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

«Υπάρχει σαφώς η αίσθηση ότι τα προβλήματα της Ελλάδας μπορεί να διαδοθούν στη νότια Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι υπεραισιόδοξοι επενδυτές να βρεθούν εκτός της αγοράς», σχολιάζει ο Ναγκαγιούκι Γιαμαγκίσι, στέλεχος της Mitsubishi UFJ Securities.

«Σε επίπεδο θεμελιωδών μεγεθών, ωστόσο, η παγκόσμια οικονομία βελτιώνεται, με το ρυθμό ανάκαμψης να δείχνει σημάδια επιτάχυνσης σε ορισμένες ανεπτυγμένες οικονομίες», συμπληρώνει.

Ο Nikkei κατρακύλισε στις 10.695,69 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε πτώση 3,1% στις 956,72 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα