Σλοβενία: Ενέκρινε η κυβέρνηση το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010 21:07

Ενέκρινε η σλοβενική κυβέρνηση το ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα, ζήτησε όμως θεσμικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανόμενης της δυνατότητας να αποκλειστεί μια χώρα από τη ζώνη του ευρώ αν δεν σέβεται το Σύμφωνο Σταθερότητας.

"Στηρίζουμε το μηχανισμό διάσωσης για την Ελλάδα το οποίο αποσκοπεί στην εξασφάλιση της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ, όπου η Σλοβενία βλέπει να βρίσκονται τα ζωτικά της συμφέροντα", δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπορούτ Παχόρ σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε πάντως πως η χώρα του θα επιμείνει στις Βρυξέλλες «για έναν αυστηρότερο έλεγχο του σεβασμού των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας, ιδίως για την Ελλάδα και άλλες χώρες που μπορούν να έχουν παρόμοια προβλήματα».

Η Σλοβενία, μικρή χώρα δύο εκατομμυρίων κατοίκων, θα πρέπει να συνεισφέρει με τις 15 χώρες-εταίρους της Αθήνας, στη ζώνη του ευρώ, 384 εκατομμύρια ευρώ στο σχέδιο διάσωσης, από τα οποία τα 144 εκατ. ευρώ θα πρέπει να καταβληθούν το τρέχον έτος.

Το σχέδιο βοήθειας πρέπει ακόμη να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, αυτό το μήνα ή τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Φράντς Κριζάνιτς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα