Υπό πίεση το δολάριο

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2002 13:23

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται σήμερα το αμερικανικό νόμισμα έναντι των βασικών ανταγωνιστών του εν μέσω δυσοίωνων προβλέψεων για τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα στις ΗΠΑ.

Όπως εκτιμούν αναλυτές σε έρευνα που διενήργησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Bloomberg", οι νέες αιτήσεις για χορήγηση επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα, ενώ η έκθεση για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα της περιοχής του Σικάγου προβλέπεται ότι θα δείξει συρρίκνωση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι οι απώλειες του αμερικανικού νομίσματος ενδεχομένως να περιοριστούν μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για την πορεία του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο του 2002. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η αμερικανική οικονομία στο παραπάνω χρονικό διάστημα αναπτύχθηκε κατά 3,7% έναντι 1,3% στο δεύτερο τρίμηνο.

Στις 13:09 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά του Λονδίνου, το ευρώ ισοδυναμούσε με 98,68 σεντς, έναντι 98,42 σεντς στις 24:00 χθες. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 98,25 σεντς ανά ευρώ.

Την ίδια ώρα, το δολάριο ισοδυναμούσε με 122,7 γεν, έναντι 122,88 γιεν αργά χθες το βράδυ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα