Γαλλία: Ερευνα για κερδοσκοπία σε βάρος χωρών

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2010 15:49
UPD:15:50

Δράση κατά των κερδοσκόπων στις αγορές κρατικών ομολόγων αναλαμβάνει η Γαλλία, με τον πρόεδρο της Γαλλικής Αρχής Χρηματαγοράς (ΑΜF) Ζαν-Πιερ Ζουγέ να ανακοινώνει την έναρξη έρευνας.

Ο Ζουγέ εμφανίστηκε αποφασισμένος, γνωστοποιώντας πως η έρευνα αρχίζει σήμερα. Ανέφερε μάλιστα πως τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αβάσιμες φήμες που κυκλοφόρησαν κατά της Ισπανίας και της Ιταλίας, καθώς και κερδοκοπικές κινήσεις. Διευκρίνισε ακόμη πως οι Ευρωπαίοι θα ζητήσουν τη βοήθεια των αρχών των αμερικανικών αγορών για να διεξάγουν τις έρευνες.

«Είτε πρόκειται για γαλλικές τράπεζες, για τράπεζες του εξωτερικού που λειτουργούν στο Παρίσι ή για επενδυτικά ταμεία στο Παρίσι, του Βερολίνο ή του Λονδίνο, λίγο με ενδιαφέρει, από τη στιγμή που θα έχω πληροφορίες για κερδοσκοπία, από τη στιγμή που θα παρατηρήσω, με οποιοδήποτε τρόπο, μη φυσιολογική συμπεριφορά των αγορών, θα υπάρξουν έρευνα και κυρώσεις» τόνισε.

«Επιπλέον, αν πρόκεται για ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από το κράτος, κάτι που δεν θέλω να σκέφτομαι, θα πρόκειται για καθαρό σκάνδαλο» συμπλήρωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα