Μήνυμα της Ισπανίας στους κερδοσκόπους

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2010 16:56

Για «απαράδεκτες κερδοσκοπικές επιθέσεις» οι οποίες προκάλεσαν αυτήν την εβδομάδα μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης έκανε λόγο η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Μαρία Τερέσα Φερνάντες ντε λα Βέγκα και υπογράμμισε ότι ο νέος ισπανικός ποινικός κώδικας θα τιμωρεί αυτές τις πρακτικές.

Αυτή την εβδομάδα δημιουργήθηκαν ανησυχητικές καταστάσεις εξαιτίας πληροφοριών που στερούνταν οποιασδήποτε αντικειμενικής βάσης, που μας έκαναν κακό και επηρέασαν με αρνητικό τρόπο την οικονομία μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οι κερδοσκοπικές επιθέσεις είναι απαράδεκτες».

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφερόταν σε κινδυνολογικές φήμες που κυκλοφόρησαν την Τρίτη προκαλώντας πτώση του Χρηματιστηρίου της Μαδρίτης κατά 5,41%.

«Η Ισπανία δεν θα δεχθεί να παίζουν με το κύρος της και να θέτουν σε κίνδυνο τη χρηματοπιστωτική αγορά της με συμπεριφορές που είναι αντικοινωνικές και πρέπει να τιμωρούνται», πρόσθεσε.

Η ντε λα Βέγκα υπενθύμισε τέλος πως η μεταρρύθμιση του ισπανικού ποινικού κώδικα που πρόκειται να υιοθετηθεί προσεχώς από τη Γερουσία «θα τιμωρεί τη διάδοση πληροφοριών ή φημών με στόχο τη μεταβολή της τιμής μιας χρηματιστηριακής αξίας».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα