«Η Ελλάδα θα τα πάει ακόμα καλύτερα»

Συνέντευξη του επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας
Παρασκευή, 07 Μαΐου 2010 17:26

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει με το παραπάνω τους όρους που προβλέπει το σχέδιο διάσωσής της, δηλώνει σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «De Tijd» ο Σερβάς Ντερόζ, ο Βέλγος κοινοτικός αξιωματούχος ο οποίος ηγήθηκε του κλιμακίου που διαπραγματεύθηκε τις τελευταίες εβδομάδες με την ελληνική κυβέρνηση.

«Μπορεί να είμαι λίγο υποκειμενικός, αλλά πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πολύ εύρωστο πρόγραμμα», λέει ο Σερβάς Ντερόζ, Νο 2 της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν είναι ωστόσο ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι χρηματαγορές δεν δείχνουν εμπιστοσύνη στο σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας. «Αν χάσει κανείς πολύ γρήγορα την αξιοπιστία του, χρειάζεται χρόνια για να την ανακτήσει. Την περίοδο που η Ελλάδα χρειάστηκε να προσφύγει στις αγορές επικρατούσε νευρικότητα», παρατήρησε.

«Είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τα κριτήρια και θα τα πάει ακόμα καλύτερα», πρόσθεσε ο Ντερόζ και τόνισε πως το σχέδιο «είναι κοινωνικά δίκαιο, υπήρξε μέριμνα για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους και το μεγαλύτερο τίμημα καλούνται να καταβάλουν οι υψηλόμισθοι». «Ακόμη», προσθέτει, «η ελληνική κυβέρνηση είναι η ιδιοκτήτρια, τρόπόν τινα, του προγράμματος. Αυτοί πήραν τις αποφάσεις ενώ εμείς κάναμε τις διαπραγματεύσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα