Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Σάββατο, 08 Μαΐου 2010 10:14

Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των οικονομικών εφημερίδων:

ΚΕΡΔΟΣ: "Κλυδωνίζεται η Ευρώπη. Σε αναμμένα κάρβουνα οι ηγέτες της ευρωζώνης- έκτακτη τηλεδιάσκεψη της G7".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η μετάσταση του ελληνικού "ιού" προκάλεσε χθες παγκόσμιο ίλιγγο στις αγορές, οδηγώντας σε νέα βουτιά το ευρώ και σε βαριές απώλειες τις μετοχές, από την Ευρώπη, έως τη Wall Street. Οι οξύτατοι πλέον κλυδωνισμοί στις κεφαλαιαγορές και ο φόβος μιας δραματικής κρίσης ντόμινο στον ευρωπαϊκό Νότο συζητήθηκαν σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη της G7, ενώ όλα τα βλέμματα των αγορών ήταν στραμμένα κυρίως προς τον κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Όλο το σχέδιο για το Ασφαλιστικό. Όλες οι ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας για συνταξιούχους - ασφαλισμένους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα πάνω κάτω σε συντάξεις και όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σχεδόν για το σύνολο των ασφαλισμένων φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας , που αποκαλύπτει ο "ΚτΕ". Η μεταρρύθμιση κορυφώνεται το 2018, οπότε όλα τα Ταμεία θα έχουν συγχωνευθεί σε τρία, ωστόσο οι πρώτες αλλαγές επέρχονται από το 2011, με μείωση των συντάξεων για όσους συνταξιοδοτηθούν με το νέο μεικτό σύστημα βασικής και ανταποδοτικής σύνταξης".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παγκόσμιες αναταράξεις από την "ελληνική κρίση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα πρόθυρα πανικού βρέθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες της εβδομάδας οι διεθνείς αγορές εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους της Ελλάδας λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις. Χθες πάντως οι "16" της Ευρωζώνης διατράνωσαν από τις Βρυξέλλες τη στήριξή τους στο κοινό νόμισμα. "



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα