Διαβούλευση επί του σχεδίου υπουργικής απόφασης κατά της νοθείας στα καύσιμα

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010 15:10

Σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα www.opengov.gr τέθηκε σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την προστασία των καταναλωτών από κρούσματα νοθείας στα καύσιμα.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης, με τη συγκεκριμένη απόφαση δίνεται στην Πολιτεία η δυνατότητα να ασκήσει με απόλυτη διαφάνεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, τις υποχρεώσεις της που αφορούν στην προστασία του πολίτη - καταναλωτή από τη νοθεία στα καύσιμα που χρησιμοποιεί καθημερινά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ρυθμίζονται:

1. τα ζητήματα κατηγοριοποίησης παραβάσεων και κυρώσεων,

2. η διαδικασία και ο τρόπος προσωρινής σφράγισης των εγκαταστάσεων, καθώς και

3. τα θέματα που σχετίζονται με τη διαδικασία που ακολουθείται μετά τη σφράγιση των εγκαταστάσεων.

Στην απόφαση προσδιορίζονται ανά κατηγορία τα όρια των προστίμων, που κυμαίνονται από 5.000 ευρώ έως και 1.500.000 ευρώ, ενώ περιγράφονται οι διαδικασίες με τις οποίες αντιμετωπίζονται αυστηρά όλες οι περιπτώσεις κατ’ εξακολούθηση παραβατικής συμπεριφοράς στον τομέα της διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων, με την παροχή ακόμη και της δυνατότητας σφράγισης.

Τέλος, διευκρινίζεται η διαδικασία σφράγισης εγκαταστάσεων, την οποία διενεργούν τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμου (ΚΕΔΑΚ).

Η διαβούλευση επί του σχεδίου απόφασης που αφορά τις «Κατηγορίες παραβάσεων του νόμου 3054/2002 (ΦΕΚ 230Α’) - Όρια προστίμου ανά κατηγορία και άλλα σχετικά ζητήματα - Σφράγιση εγκαταστάσεων» θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα