SEC: Προώθηση μέτρων για τη διαχείριση λανθασμένων συναλλαγών

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010 23:41

Σε συμφωνία με τους κυριότερους παράγοντες των χρηματιστηριακών συναλλαγών στις ΗΠΑ προκειμένου να «ενισχυθούν τα συστήματα βραχυκύκλωσης», που θα λειτουργούν σε περιστάσεις μεγάλων διακυμάνσεων των δεικτών, ήρθε η ελεγκτική αρχή του αμερικανικού Χρηματιστήριου (SEC).

«Ως πρώτο βήμα, οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν σε ένα δομικό πλαίσιο, το οποίο θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ενισχυθούν τα συστήματα βραχυκύκλωσης και διαχείρισης των λανθασμένων συναλλαγών», τονίζει στην ανακοίνωσή της η SEC.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, για λίγα λεπτά, ο Dow Jones είχε κερδίσει πάνω από 9% (πάνω από 1.000 μονάδες), μία εξέλιξη πρωτοφανής στη Wall Street, για να τερματίσει με αρνητικό πρόσημο 3%, οδηγώντας πολλά χαρτιά να χάσουν το 100% της τιμής τους.

Σήμερα το πρωΐ είχε οργανωθεί έκτακτη σύσκεψη για «να συζητηθούν οι αιτίες για τον αντίκτυπο των γεγονότων της Πέμπτης στις αγορές, τους παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτό και στις πιθανές μεταρρυθμίσεις στην αγορά», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η πρόεδρος της SEC Μέρι Σάπιρο συναντήθηκε με τους εκπροσώπους έξι παραγόντων του Χρηματιστηρίου, το New York Exchange, τον Nasdaq, τους BATS, Direct Edge, ISE, και Chicago Board of Exchange, παρουσία της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής του οικονομικού τομέα FINRA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα