Σήμερα το αίτημα σε Ε.Ε. και ΔΝΤ για εκταμίευση 20 δισ. ευρώ

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010 10:05
UPD:12:04

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΥΠΟΙΚ θα αποστείλει εντός της ημέρας επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητώντας την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Την εκταμίευση ποσού 20 δισ. ευρώ αναμένεται να ζητήσει σήμερα η κυβέρνηση από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ως πρώτη δόση στο πλαίσιο του σχεδίου βοήθειας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή, το ΥΠΟΙΚ θα αποστείλει εντός της ημέρας επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητώντας την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Η εκταμίευση της πρώτης δόσης θα είναι άμεση, πιθανώς και εντός της ημέρας, πρόσθεσε η πηγή του ΥΠΟΙΚ στο Γαλλικο Πρακτορείο.

Το αίτημα για την εκταμίευση του πρώτου μέρους των δανείων από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, είχαν προναγγείλει ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το πρώτο συνολικό κονδύλι, ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα δοθούν από το ΔΝΤ, ενώ το 2010 ο συνολικός δανεισμός από το ΔΝΤ θα ανέλθει σε 10 δισεκατομμύρια και θα συνδυασθεί με 30 δισ. από ευρωπαϊκές χώρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα