ΝΔ: Οργιο λαθροχειρίας στην κατάρτιση των προϋπολογισμών

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2002 19:23

«Η σημερινή, υποχρεωτική, λόγω των ελέγχων της Eurostat, ομολογία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, ότι έγιναν λαθροχειρίες, όσον αφορά τα στοιχεία του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους στους προϋπολογισμούς του 2001 και του 2002, επιβεβαιώνει πλήρως τις έγκαιρες και επανειλημμένες επισημάνσεις της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θ. Ρουσόπουλος.

«Παρά ταύτα ο κ. Χριστοδουλάκης συνεχίζει να εμπαίζει τους πάντες, χαρακτηρίζοντας τις κυβερνητικές αλχημείες ως "αναταξινόμηση ορισμένων δαπανών". Από τις αλχημείες που έγιναν μόνο το 2001, προκύπτει ότι η κυβέρνηση απέκρυψε από τον προϋπολογισμό συνολικό ποσό 3,8 τρισ. δρχ. Δηλαδή 580 δισ. δρχ. από το έλλειμμα και 3,3 τρισ. δρχ από το χρέος.

Μετά την κυβερνητική ομολογία για την τεράστια αυτή λαθροχειρία, η οποία δημιούργησε μια πλασματική εικόνα για την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας, κάθε καλόπιστος πολίτης διερωτάται αν μπορεί να εμπιστεύεται τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος, μολονότι εγνώριζε το όργιο της απόκρυψης των βασικότερων στοιχείων της οικονομίας, δεν δίσταζε να ισχυρίζεται ότι "πάμε καλά"», καταλήγει ο κ. Ρουσόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα