Επιπλέον προσπάθειες από τις χώρες της ευρωζώνης ζητά ο Μπαρόζο

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010 18:08

Πρόσθετες προσπάθειες από όλες τις χώρες της ευρωζώνης εκτιμά ότι απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κρίσης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σημειώνοντας ότι η δοκιμαζόμενη από το χρέος Ελλάδα δεν είναι το μόνο πρόβλημα.

Αναφερόμενος στην απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ να δημιουργήσουν μαζί με το ΔΝΤ ένα δίκτυο προστασίας ύψους περίπου 720 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις χώρες της ευρωζώνης, ο κ. Μπαρόζο δήλωσε ότι δεν αρκεί «μόνο να δίνει ή να δανείζει κανείς χρήματα».

Όπως είπε, «όλες τις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ πρέπει να καταβάλουν επιπρόσθετες προσπάθειες για τη διόρθωση ορισμένων ανισορροπιών που υπάρχουν ακόμη».

Από την πλευρά του και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν τόνισε ότι χρειάζεται «να αντιμετωπιστούν οι μακροοικονομικές ανισορροπίες και αποκλίσεις στην ανταγωνιστικότητα».

«Για το λόγο αυτό πρέπει ενισχύσουμε τόσο την ανταγωνιστικότητα στις εξαγωγές, όσο και τη ζήτηση στο εσωτερικό όπου χρειάζεται και είναι δυνατή», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα