Παρέμβαση προς άρση των στρεβλώσεων στην αγορά προανήγγειλε η Λ. Κατσέλη

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010 22:17

H κ. Κατσέλη ανέφερε ότι ένα πρώτο μεγάλο βήμα για τον έλεγχο της αγοράς είναι η δημιουργία Παρατηρητηρίων τιμών υπό την εποπτεία του υπουργείου, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα για να λειτουργήσουν περισσότερες επιχειρήσεις.

Σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων στις αγορές με στόχο τόσο τη μάχη των τιμών και την προστασία του καταναλωτή όσο και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, προανήγγειλε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, κάνοντας λόγο για στρεβλώσεις στην αγορά.

Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του 2010, που είναι και το χρονικό περιθώριο εφαρμογής του μνημονίου που έχει υπογράψει η χώρα μας με την Τρόϊκα, θα έχει διαμορφωθεί το οπλοστάσιο για αυτήν την παρέμβαση.

Λ. Κατσέλη: Στήριξη του καταναλωτή και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας

Λ. Κατσέλη: Στήριξη του καταναλωτή και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Πιο αναλυτικά, η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι ένα πρώτο μεγάλο βήμα για τον έλεγχο της αγοράς είναι η δημιουργία Παρατηρητηρίων τιμών υπό την εποπτεία του υπουργείου, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα για να λειτουργήσουν περισσότερες επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας που θα προβλέπει προπληρωμή των προστίμων που επιβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από τα διοικητικά δικαστήρια στα οποία θα δημιουργηθούν ειδικά σχετικά τμήματα.

Τόνισε πως ενόψει και του «Καλλικράτη» θα ενδυναμωθούν οι έλεγχοι σε περιφερειακό επίπεδο σε συνεργασία με τα Παρατηρητήρια τιμών. Ακόμα προανήγγειλε την αναθεώρηση του νόμου περί ελέγχου μονοπωλίων.

Απαντώντας στις επικρίσεις των μελών της επιτροπής σχετικά με την μη είσπραξη των προστίμων, η υπουργός ανέφερε ότι με τις νέες ρυθμίσεις η παρακολούθηση εφαρμογής των αποφάσεων και η είσπραξή τους θα γίνεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου εμπορίου ώστε, σε συνεργασία με τις εφορίες, να βεβαιώνονται ότι εισπράττονται έγκαιρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα