Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 05:12
UPD:05:31

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών παραγωγής χρυσού, μετά την πρόβλεψη των Toyota Motor Corp. και Isuzu Motors Ltd. για υψηλότερα κέρδη και την άνοδο των ράβδων του πολύτιμου μετάλλου σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι μετοχές της Toyota, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, αναρριχήθηκαν 2,6% στο Τόκιο μετά την ανακοίνωσή της ότι τα ετήσια κέρδη θα αυξηθούν κατά περίπου το ήμισυ. Οι μετοχές της Isuzu, της μεγαλύτερης βιομηχανίας κατασκευής μικρών φορτηγών ισχυροποιήθηκαν 4,9% μετά την πρόβλεψη για υπερδιπλάσια αύξηση των καθαρών της κερδών. Οι μετοχές της Newcrest Mining Ltd. και της Lihir Gold Ltd., των δύο μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής χρυσού της Αυστραλίας, οδήγησαν την άνοδο των μετοχών στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της OZ Minerals Ltd. ισχυροποιήθηκαν 3,3% στο Σύδνεϋ μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της κατάταξης των μετοχών της από χρηματιστηριακή.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,4% φθάνοντας στις 119,26 μονάδες στις 10:39 π.μ. στο Τόκιο με περίπου τις διπλάσιες μετοχές να σημειώνουν κέρδη όσων σημείωναν απώλειες. Φέτος ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει ελαφρά διαφοροποίηση εν μέσω ανησυχιών ότι η Ελλάδα θα αθετήσει τις υποχρεώσεις του χρέους της και η Κίνα θα περιορίσει την ανάπτυξη μειώνοντας την εμπιστοσύνη ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα ηγηθεί της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 1,2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού. Η κυβέρνηση της χώρας είπε ότι στόχος είναι το πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε τρία χρόνια.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,5% και στην Ταϊβάν ο Taiex κέρδισε 0,8%. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 0,3% καθώς πτωτικά κινήθηκαν πετρέλαιο και χαλκός εν μέσω σκεπτικισμού για το εάν ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης ύψους περίπου 1 τρισ. δολ. θα αναχαιτίσει την κρίση του ελλείμματος στην περιφέρεια.

Κοντά στα χθεσινά επίπεδα ρεκόρ της Νέας Υόρκης διαπραγματεύθηκε σήμερα ο χρυσός στην Ασία εν μέσω της ανησυχίας των επενδυτών ότι η διεθνής οικονομική στήριξη στα ευρωπαϊκά κράτη με ελλείμματα θα πιέσουν τα νομίσματα. Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκαν 0,1% χαμηλότερα φθάνοντας στα 1.231,50 δολ. η ουγγιά στις 8:07 π.μ. στο Σύδνεϋ μετά τη χθεσινή του αναρρίχηση στα επίπεδα ρεκόρ των 1.234,50 δολ. η ουγγιά. Το προηγούμενο ρεκόρ του χρυσού ήταν τα 1.226,56 δολ. στα οποία αναρριχήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα