Επέστρεψε στα κέρδη η ING

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 09:22
UPD:09:24

Στα κέρδη επέστρεψε η ING κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου χάρη στη συρρίκνωση των διαγραφών, τη μείωση των «κακών» δανείων και το κέρδος που εξασφάλισε από την πώληση των μονάδων ιδιωτικής τραπεζικής στην Ασία και την Ελβετία.

Η μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ολλανδία εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,33 δισ. ευρώ, έναντι ζημιών 793 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινώσει πριν από ένα χρόνο, και ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η ING σχεδιάζει να διαχωρίσει λειτουργικά τις μονάδες ασφαλειών και τραπεζικής μέχρι τα τέλη της χρονιάς, καθώς στόχος της είναι να πουλήσει τις ασφαλιστικές της δραστηριότητες. Οι δύο αυτές μονάδες κατέγραψαν προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 269 εκατ. ευρώ και 1,28 δισ. ευρώ, αντίστοιχα.

«Οι προτεραιότητές μας για φέτος είναι να διασφαλίσουμε τον σωστό λειτουργικό διαχωρισμό της τράπεζας και των ασφαλειών και να βελτιώσουμε τις επιδόσεις και των δύο μονάδων προκειμένου να δημιουργήσουμε ισχυρές ανεξάρτητες εταιρείες που θα έχουν μέλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ING, Γιαν Χόμεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα