Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010 05:23
UPD:05:38
EPA/FRANCK ROBICHON

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τα κομπιούτερ μετά τα αποτελέσματα εταιρειών από την Tokyo Electron Ltd. έως την Elpida Memory Inc. που τόνωσαν την εμπιστοσύνη στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας και σε συνδυασμό με τον περιορισμό των ανησυχιών για τα ελλείμματα προϋπολογισμού στην Ευρώπη.

Οι μετοχές της Tokyo Electron, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού για ημιαγωγούς στον κόσμο, αναρριχήθηκαν 6,3% μετά την πρόβλεψη για επιστροφή στην κερδοφορία. Οι μετοχές της Elpida, της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας κατασκευής τσιπς μνήμης στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο 4,4% στο Τόκιο μετά την ανακοίνωση κερδών για πρώτη φορά από το 2007. Οι μετοχές της Hyundai Motor Co., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Νότιας Κορέας, αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των μετοχών της από την Goldman Sachs Group Inc.

O MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 1,1% φθάνοντας στις 120,03 μονάδες στις 10:54 π.μ. στο Τόκιο με πέντε μετοχές να σημειώνουν κέρδη σε κάθε μία που σημείωνε απώλειες. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει φέτος 0,6% εξ αιτίας της κρίσης του ελλείμματος στην Ευρώπη και της ανησυχίας ότι η Κίνα θα λάβει μέτρα για να δαμάσει τον πληθωρισμός περιορίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε απώλειες κάθε ημέρα την εβδομάδα που πέρασε και διέγραψε τα κέρδη του για το έτος καθώς διογκώθηκαν οι ανησυχίες ότι και άλλες χώρες μαζί με την Ελλάδα θα δυσκολευθούν να αποπληρώσουν το χρέος τους.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,5%, τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ισχυροποιήθηκε 1,4% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index ισχυροποιήθηκε 0,9%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 1,4% καθώς η πώληση ομολόγων από την Πορτογαλία, η μείωση των μισθών δημοσίων υπαλλήλων στην Ισπανία και τα σχέδια του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέϊβιντ Κάμερον για περιορισμό του ελλείμματος τόνωσαν την αισιοδοξία ότι η κρίση του ελλείμματος στην Ευρώπη θα περιοριστεί.

Οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών των 10 κλάδων που αποτελούν τον δείκτη της περιφέρειας. Οι μετοχές της International Business Machines Corp. (IBM), της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών κομπιούτερ στον κόσμο, οδήγησαν χθες την άνοδο των μετοχών του Dow Jones Industrial Average (DJIA), μετά τους νέου στόχους που έθεσε για τα κέρδη της και τα έσοδά της.

Μετά το κλείσιμο των αγορών στις ΗΠΑ, η Cisco Systems Inc., η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού για δίκτυα υπολογιστών ανακοίνωσε το τρίτο τρίμηνο κέρδη που υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών καθώς οι εταιρικοί πελάτες της πρόσθεσαν εξοπλισμό για να διαχειριστούν την αύξηση της κίνησης για βίντεο και για Internet.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα