Αυστραλία: Αύξηση της απασχόλησης

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010 06:47

Η απασχόληση αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατά 33.700 θέσεις, ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας στο Σύδνεϋ. Ο δείκτης ανεργίας διατηρήθηκε στο 5,4%.

Αύξηση της απασχόλησης σημειώθηκε τον Απρίλιο στην Αυστραλία μετά την πρόσληψη εργαζομένων πλήρους απασχόλησης καταδεικνύοντας ελάττωση της επιβράδυνσης σε μία οικονομία που τροφοδοτήθηκε από τις εξαγωγές στην Κίνα.

Η απασχόληση αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατά 33.700 θέσεις, ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας στο Σύδνεϋ. Ο δείκτης ανεργίας διατηρήθηκε στο 5,4%. Η αύξηση της απασχόλησης προήλθε από το Κουΐνσλαντ, πηγή των μεγαλύτερων εξαγωγών άνθρακα στην Κίνα.

Το δολάριο της χώρας διεύρυνε την άνοδό του μετά την ανακοίνωση που κατέδειξε ότι η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια παρά την πρόθεσή της την περασμένη εβδομάδα να τα διατηρήσει αμετάβλητα.

Το νόμισμα ισχυροποιήθηκε 0,6% φθάνοντας στα 89,88 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ στις 12:27 μ.μ. στο Σύδνεϋ. Το νόμισμα γνώρισε τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Ιανουάριο του 2009 την περασμένη εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση του ελλείμματος στην Ευρώπη θα αναχαιτίσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και θα περιορίσει τις εξαγωγές της Αυστραλίας.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια στο 4,75% έως τον Δεκέμβριο από 4,5% που είναι σήμερα.

Σε αντίθεση με την Αυστραλία η ανεργία στις ΗΠΑ ήταν 9,9% τον Απρίλιο και 10% στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 1998.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα