Στα υψηλά εβδομάδας ο Nikkei

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010 10:46
UPD:10:50

Κέρδη 2% κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, μετά την ανακοίνωση των μέτρων από την ισπανική κυβέρνηση για περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος, τα οποία μετρίασαν τις ανησυχίες των αγορών για εξάπλωση της κρίσης από την Ελλάδα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Κερδισμένες βγήκαν οι μετοχές των εταιριών που έχουν ανακοινώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα και προβλέψεις, με αποκορύφωμα την εταιρεία πληροφορικής CSK Holdings να κάνει άλμα 14% μετά την ανακοίνωση των προβλέψεών της για την κερδοφορία του έτους.

Η είδηση των δημοσιονομικών μέτρων έδωσε ώθηση στα αμερικανικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα ασιατικά να ακολουθούν στα κέρδη.

«Τα προβλήματα της ευρωζώνης λειτουργούσαν αρνητικά για την αγορά και για το λόγο αυτό οι διαβεβαιώσεις της ισπανικής κυβέρνησης επέτρεψαν στους επενδυτές να ασχοληθούν και με άλλα θέματα, όπως η κερδοφορία και οι οικονομικοί δείκτες», σχολιάζει ο Τοσιγιούκι Καναγιάμα, αναλυτής της Monex Inc.

Ο Nikkei έκλεισε σήμερα στις 10.620,55 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε στις 947,90 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα