Αισιόδοξοι οι οικονομολόγοι για την ανάκαμψη και το πακέτο στήριξης του ευρώ

Έρευνα Reuters
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010 17:03

Οι οικονομολόγοι αναφέρουν ότι το πακέτο στήριξης του ευρώ που ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα θα καθησυχάσει για καιρό τις αγορές, αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα που υπήρχε.

Όλο και πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι οικονομολόγοι για τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης των πλουσιότερων χωρών, ενώ θεωρούν ότι το πακέτο στήριξης του ευρώ αντέστρεψε το κλίμα στις αγορές, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Παρόλο που οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η ευρωζώνη και η Βρετανία έχουν ασθενική ανάπτυξη σε σχέση με αναδυόμενες οικονομίες όπως η Ινδία και η Κίνα, βρίσκονται σε πορεία ανάκαμψης, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 250 οικονομολόγοι μεταξύ 7 και 13 Μαΐου.

Οι οικονομολόγοι αναφέρουν επίσης ότι το πακέτο στήριξης του ευρώ που ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα θα καθησυχάσει για καιρό τις αγορές, αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα που υπήρχε.

Επίσης, θεωρούν ότι είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες να χρησιμοποιηθούν ποτέ τα κεφάλαια που θα είναι διαθέσιμα μέσω του πακέτου για τις χώρες της ευρωζώνης.

Κάποιοι πάντως θεωρούν ότι η ελληνική κρίση, που έχει οδηγήσει σε υποχώρηση του ευρώ, μπορεί να καθυστερήσει την απόφαση για άνοδο των επιτοκίων.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα