Σημαντική πτώση στο χρηματιστήριο του Παρισιού

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2002 12:52

ΑΠΩΛΕΙΕΣ άνω του 3% καταγράφει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο Παρίσι, καθώς όλοι ανεξαιρέτως οι κλάδοι δέχονται ισχυρές πιέσεις. Aυτή την ώρα, ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 3,1% και βρίσκεται στις 3.055,6 μονάδες, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας.

Aπό το σύνολο των μετοχών που συγκροτούν τον εν λόγω δείκτη, μόνο η μετοχή της Vinci κινείται ανοδικά.

Μεγάλη πτώση (6,56%) σημειώνει η μετοχή της Alcatel. Η ING Financial Markets υποβάθμισε χθες την επενδυτική της πρόταση για τη γαλλική μετοχή σε «διακράτηση» από «αγορά». Σημειώνεται ότι τα συνολικά κέρδη που κατέγραψε η μετοχή της Alcatel στη διάρκεια του περασμένου μήνα φθάνουν 65%.

Την Τετάρτη, ο γαλλικός όμιλος τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες 227 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, έναντι ζημιών ύψους 215 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού τριμήνου. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 37,5%, στα 3,51 δισ. ευρώ.

Ο γαλλικός όμιλος προέβη επίσης στην εκτίμηση ότι το χρέος του θα διαμορφωθεί κάτω από δύο δισ. ευρώ στα τέλη του 2002, έναντι προηγούμενου στόχου για χρέη 2,6 δισ. ευρώ, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιστροφή στην κερδοφορία το 2003.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Vivendi Universal. H Morgan Stanley μείωσε την τιμή-στόχο του γαλλο-αμερικανικού ομίλου στα 8,30 ευρώ από 17 ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Wall Street Journal", o πρόεδρος της Vivendi Universal, Ζαν Ρενέ Φουρτού, προχωρεί σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την εξασφάλιση του ελέγχου της Cegetel μέσω της εξαγοράς ποσοστού 26% που ελέγχει η ΒΤ στην πρώτη. Εάν αποκτήσει το μερίδιο της ΒΤ, η Vivendi θα εξασφαλίσει τον έλεγχο της Cegetel αλλά και της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας SFT.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα