Νέα επενδυτικά προϊόντα από την Εθνική Τράπεζα

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2002 13:14

Μία νέα σειρά καταθετικών-επενδυτικών προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου από τις 4 μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου διαθέτει η Εθνική Τράπεζα.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, πρόκειται για ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη και δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τα απλά καταθετικά προϊόντα, η οποία εξαρτάται από την πορεία των οικονομικών δεικτών που συνδέονται με την επένδυση.

Τα χαρακτηριστικά των εν λόγω προϊόντων συνοψίζονται ως ακολούθως :

1. Επένδυση με απόδοση συνδεδεμένη με την πορεία του δείκτη FTSE/ASE-20

Η διάρκεια του προϊόντος είανι τρεις μήνες με έναρξη την 11/11/2002 και λήξη την 11/2/2003, ενώ το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 6.000 ευρώ. Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη :

* Απόδοση 4,45% (ετησιοποιημένη) εάν η τιμή του δείκτη την 10η Φεβρουαρίου 2003 (ημερομηνία τελευταίας παρατήρησης) βρίσκεται εντός εύρους διακύμανσης από -6% έως +12% (των ορίων συμπεριλαμβανομένων σε σχέση με την τιμή του δείκτη κατά την ημερομηνία έναρξης.

* Ελάχιστη εγγυημένη απόδοση 1% (ετησιοποιημένη) επί του αρχικού κεφαλαίου σε κάθε άλλη περίπτωση.

2. Επένδυση με απόδοση συνδεδεμένη με τη μεταβολή της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου

Η διάρκεια του προϊόντος είναι τέσσερις μήνες με έναρξη την 11/11/2002 και λήξη την 11/3/2003, ενώ το ελάχιστο ποσό συμμετοχής είναι 6.000 ευρώ. Ο επενδυτής λαμβάνει με τη λήξη :

* Απόδοση 5,20% (ετησιοποιημένη) εάν η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διατηρηθεί καθ' όλη τη διάρκεια της επένδυσης εντός του εύρους του συν/πλην 4% (των ορίων συμπεριλαμβανομένων) από την ισοτιμία έναρξης της επένδυσης.

* Ελάχιστη εγγυημένη απόδοση 1% (ετησιοποιημένη) επί του αρχικού κεφαλαίου σε κάθε άλλη περίπτωση.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα αυτά παρέχονται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας, www.nbg.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα