Ν. Χριστοδουλάκης: Πρώτος στόχος η αύξηση της απασχόλησης

Συνάντηση του υπουργού με την κ. Αννα Διαμαντοπούλου
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2002 14:03
UPD:14:04

Το πλαίσιο της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Κοινότητας από την Ελλάδα ήταν το αντικείμενο της συζήτησης στη σημερινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη με την Επίτροπο Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Αννα Διαμαντοπούλου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία σε μία στιγμή που χαρακτηρίζεται από χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και τόνισε ότι πρώτος στόχος στις συνθήκες αυτές θα πρέπει να είναι η αύξηση της απασχόλησης και ιδιαίτερα των νέων. Ο υπουργός σημείωσε ότι ο δρόμος είναι μακρύς για την επίτευξη αυτού του στόχου και πρόσθεσε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία πρέπει να στηριχθεί στις δικές της αναπτυξιακές δυνάμεις.

Η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι προτεραιότητα είναι η διαμόρφωση μιας πολιτικής που θα στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης στο σημερινό περιβάλλον της οικονομικής στασιμότητας. Όπως σημείωσε η Επίτροπος, η πολιτική αυτή θα πρέπει να κινείται σε τρεις άξονες: στην ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, στην ευελιξία της αγοράς εργασίας καθώς και στη συνεχή κατάρτιση των εργαζόμενων.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα