Τέσσερα οδικά έργα στη Ρουμανία ανέλαβε η ΑΕΓΕΚ

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2002 15:21

Υπεγράφησαν από την ΑΕΓΕΚ και το υπουργείο Μεταφορών της Ρουμανίας οι συμβάσεις για την εκτέλεση τεσσάρων οδικών έργων στη γείτονα χώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης, τα έργα αυτά είναι τα εξής:

1. Οδικός Δακτύλιος της πόλης Τιμισοάρα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 18.857.082 ευρώ. Το έργο αφορά την κατασκευή 12,5 χλμ, του βορίου τμήματος οδικής δακτυλίου της πόλης και συμπεριλαμβάνει κατασκευή ανισόπεδων κόμβων και σιδηροδρομικών γεφυρών. Η προβλεπόμενη διάρκεια κατασκευής είναι οι 30 μήνες.

2.IMPROVEMENT OF EXISTING ROAD BETWEEN TIMISOARA AND LUGOJ

2. Διαπλάτυνση και βελτίωση της οδού που συνδέει την Τιμισοάρα με το Lugoj. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 30.770.987 ευρώ και αφορά σε εργασίες διαπλάτυνσης και βελτίωσης της επιφάνειας της προαναφερομένης οδού, με την κατασκευή ασφαλτικών ταπήτων καθώς και όλων των συμπληρωματικών έργων, κόμβων, γεφυρών, παραπλεύρων δικτύων, πάρκιν, μετατοπίσεων αγωγών κ.λ.π., σε μήκος 52,5 χλμ περίπου. Η προβλεπόμενη διάρκεια κατασκευής είναι επίσης οι 30 μήνες.

Στην ανάδοχο κοινοπραξία των έργων υπ' αριθ. (1) και (2) συμμετέχουν οι εταιρείες ΑΕΓΕΚ, Ευκλείδης και η Ιαπωνική KONOIKE S.A., ενώ στην κατασκευή τους μόνο οι ελληνικές εταιρίες. Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από την Japanese Bank for Investment and Cooperation (JBIC).

3. REHABILITATION OF DN2 BUZAU - FOCSANI 5.3.P

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.649.670 ευρώ και αφορά τη βελτίωση της οδού BUZAU – FOCSANI, στην Εθνική οδό που συνδέει το Βουκουρέστι με το Ιάσιο και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την επισκευή γεφυρών. Η διάρκεια εκτέλεσης του έργου είναι οι 24 μήνες.

4. REHABILITATION OF DN2 BUZAU - FOCSANI 5.4.P

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.850.667 ευρώ και αφορά επίσης στη βελτίωση της οδού BUZAU - FOCSANI, στην Εθνική οδό Βουκουρεστίου - Ιασίου και περιλαμβάνει την επισκευή μιας γέφυρας εννέα ανοιγμάτων πάνω από τον ποταμό BUZAU και την κατασκευή μιας ανισόπεδης γέφυρας πέντε ανοιγμάτων πάνω από την υφιστάμενη Εθνική οδό και τη σιδηροδρομική γραμμή. Η διάρκεια κατασκευής του είναι οι 24 μήνες.

Στην ανάδοχο κοινοπραξία των των έργων υπ' αριθ. (3) και (4) συμμετέχουν οι εταιρείες ΑΕΓΕΚ και Ευκλείδης. Tα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από την European Investment Bank (EIB).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΕΓΕΚ



Σχολιασμένα