Σε χαμηλό τετραετίας το ευρώ

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010 10:16

Ισχυρές πιέσεις δέχεται σήμερα το ευρώ, το οποίο υποχώρησε νωρίτερα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών, καθώς οι φόβοι αναφορικά με την κρίση χρέους στην Ευρώπη ωθούν τους επενδυτές σε ασφαλέστερα καταφύγια όπως ο χρυσός και τα ασιατικά ομόλογα.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε κατά 0,7% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής στα 1,2293 δολάρια εν μέσω αμφιβολιών για την ικανότητα των πιο αδύναμων κρατών – μελών της ευρωζώνης να μειώσουν τα ελλείμματά τους.

Με τα στοιχήματα ενάντια στο ευρώ να έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά, οι traders υποστηρίζουν ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα δείχνει αδύναμο όσο ποτέ, αν και δεν αποκλείουν μια μικρή ανάκαμψη εξαιτίας της κάλυψης θέσεων short σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

«Η ανησυχία στην πραγματικότητα είναι ότι η δημοσιονομική κατάσταση στα κράτη της νότιας Ευρώπης θα πλήξει την ευρωπαϊκή οικονομία και μετά την παγκόσμια οικονομία», σχολίασε ο επικεφαλής του τμήματος επενδυτικής στρατηγικής της Marusan Securities, Τακάσι Ούριο.

Στις 10:09 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,2310 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γιεν διαμορφωνόταν στα 92,16 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα