Γ. Παπανδρέου: Απαραίτητες οι επενδύσεις για το πρόγραμμα λιτότητας

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010 10:42

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και μείωσης δαπανών, αν και θα πρέπει να διασφαλίσει ότι προστατεύονται τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας.

Το πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας είναι βιώσιμο, μόνο εάν μπορέσουν να ενισχυθούν οι επενδύσεις και η οικονομική ανάπτυξη στη χώρα, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και μείωσης δαπανών, αν και θα πρέπει να διασφαλίσει ότι προστατεύονται τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι συνυπόγραψε μαζί με την γερμανίδα καγκελάριο ¶γκελα Μέρκελ, τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιστολή προς τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για το εάν θα έπρεπε να κλείσει η αγορά των credit default swaps. Το θέμα θα συζητηθεί από το G20, πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα