Εντονες επικρίσεις Γιούνκερ κατά Μέρκελ

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010 20:09
UPD:22:36

«Πέρα από τις δηλώσεις του κ. Τρισέ, τις οποίες εγκρίνω, νομίζω ότι κάποιοι θα έκαναν καλύτερα να σκέφτονται πριν μιλήσουν» σημείωσε ο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup.

Έντονες επικρίσεις κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, χωρίς να την κατονομάσει, διατύπωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Αγκελα Μέρκελ είχε αναφέρει πως η Ευρώπη «απλώς κερδίζει χρόνο» με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ύψους περίπου 1 τρισ. δολ. Επίσης, είχε υποστηρίξει ότι οι χώρες της ζώνης του ευρώ εξέθρεψαν οι ίδιες την κερδοσκοπία λόγω των υψηλών ελλειμάτων τους.

Κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Γιούνκερ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις επιπτώσεις που θα έχουν τόσο οι δηλώσεις της Μέρκελ όσο και αυτές του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο οποίος δήλωσε ότι οι αγορές βρίσκονται «στη δυσκολότερη κατάστασή τους μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Πέρα από τις δηλώσεις του κ. Τρισέ, τις οποίες εγκρίνω, νομίζω ότι κάποιοι θα έκαναν καλύτερα να σκέφτονται πριν μιλήσουν» σημείωσε ο Γιούνκερ. «Εάν δηλαδή ενδιαφέρονται για τις αγορές, για την κατάσταση των απλών ανθρώπων στην Ευρώπη -γιατί για αυτούς πρόκειται- θα ήταν καλύτερο μερικές φορές να σιωπούν» πρόσθεσε, αναφερόμενος σαφώς στη Γερμανίδα καγκελάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα