Στην Κίνα αποδημούν τα hedge funds

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010 14:46

Το ενεργητικό των ασιατικών κεφαλαίων (πλην της Ιαπωνίας) έχει σημειώσει αύξηση 70% τα δύο τελευταία χρόνια, υπερβαίνοντας το ρυθμό αύξησης 50% που έχει καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την ώρα που οι εποπτικές αρχές τα έχουν βάλει στο στόχαστρό τους, τα hedge funds αποδημούν προς Ανατολάς, αναζητώντας καταφύγιο στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το Reuters.

Αυτό σημαίνει επίσπευση της ροής ταλέντων και ξένων κεφαλαίων προς τα δύο μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά κέντρα της Ασίας, καθώς οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αύξηση του πλούτου και τη δυναμική οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Το ενεργητικό των ασιατικών κεφαλαίων (πλην της Ιαπωνίας) έχει σημειώσει αύξηση 70% τα δύο τελευταία χρόνια, υπερβαίνοντας το ρυθμό αύξησης 50% που έχει καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου.

«Η Ασία και συγκεκριμένα η Σιγκαπούρη μπορούν αναμφίβολα να επωφεληθούν από το ανόητο ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει στην Ευρώπη», σχολιάζει ο Λιονέλ Μαρτελίνι, διευθυντής της γαλλικής EDHEC Risk and Asset Management Research Center.

Σύμφωνα με τον Τιμ Ρέινσφορντ, διευθύνοντα σύμβουλο Ασίας-Ειρηνικού στην εταιρεία Man Investments που διαχειρίζεται 39 δισ. δολάρια, η αυξανόμενη έμφαση που δίνεται στις αναδυόμενες αγορές παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην τάση μεταφοράς κεφαλαίων στην Ασία.

«Ασφαλώς, το νομοθετικό πλαίσιο παίζει πάντοτε κάποιο ρόλο στην επιλογή της περιοχής όπου θα επιλέξουν να συσταθούν ή να εγκατασταθούν τα hedge funds. Αυτό που πιστεύω, όμως, είναι ότι πέραν του ρυθμιστικού καθεστώτος, τα hedge funds ανέκαθεν ακολουθούσαν στενά τη ροή των παγκόσμιων κεφαλαίων», τονίζει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα