ΣΥΡΙΖΑ: Aσυλία στους μεγάλους φοροφυγάδες μέσω επαναπατρισμού

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010 15:21

Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων έρχεται να προσφέρει φορολογική ασυλία στους πιο μεγάλους φοροφυγάδες και να νομιμοποιήσει το μαύρο αφορολόγητο χρήμα του εξωτερικού, ακόμα κι αν αυτό είναι προϊόν εγκληματικών πράξεων, υποστηρίζει σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ,.

«Ακόμα χειρότερα», υπογραμμίζει, «η κυβέρνηση με αυτή την υπουργική εγκύκλιο μετατρέπει κυριολεκτικά σε "πλυντήρια" του "μαύρου χρήματος" την αγορά κρατικών ομολόγων και το Χρηματιστήριο», αφού, οπως εξηγεί, «το εισερχόμενο χρήμα, αν τοποθετηθεί για 2 χρόνια σε κρατικά ομόλογα ή μετοχές, παραμένει ουσιαστικά αφορολόγητο, μιας και τότε ο σχετικός φόρος θα πέφτει από τον έτσι κι αλλιώς ελάχιστο συντελεστή 5% στο ασήμαντο 2,5%».

Καταλήγοντας, ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει πως «με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις η περίφημη κυβερνητική μάχη κατά της φοροδιαφυγής μετατρέπεται σε κοροϊδία και υπακούει μόνο σε ευτελείς επικοινωνιακές σκοπιμότητες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα