Γ. Παπανδρέου: Χρειάζονται νέα εργαλεία κατά των οικονομικών κρίσεων

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010 15:49

Την ανάγκη της πρόληψης και της αντιμετώπισης των οικονομικών κρίσεων με νέα εργαλεία, τα οποία θα αναδεικνύουν τη σταθερότητα των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Λατινικής Αμερικής που διεξάγεται στη Μαδρίτη.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην ισπανική πρωτεύουσα, ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σημείωσε ότι η ατζέντα του θα μπορούσε να διευρυνθεί, αλλά ο βασικός του ρόλος θα παραμείνει και θα αφορά την ισορροπία χρεών και ελλειμμάτων.

Τόνισε επίσης για άλλη μία φορά ότι η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί μέρος της απάντησης στην ευρωπαϊκή κρίση, καθώς μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη σημασία της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη σημασία που δίνει η Ελλάδα στο περιβάλλον, με τη δημιουργία χωριστού υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε το πρωί με τους Προέδρους της Παραγουάης, του Εκουαδόρ και της Κόστα Ρίκα.

Χθες το βράδυ, εξάλλου, ο Πρωθυπουργός, στη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε η Ισπανική Προεδρία, είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις με την Αγκελα Μέρκελ, τον Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και τον Νίκολα Γκρούεφσκι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα