Αυστρία: «Πράσινο» στη βοήθεια προς την Ελλάδα

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 17:04

Εγκρίθηκε από την αυστριακή Βουλή, με τις ψήφους των δύο κομμάτων της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, καθώς και μερίδας των Πρασίνων της αντιπολίτευσης, η βοήθεια προς την Ελλάδα, ύψους 2,28-2,29 δισ. ευρώ για τρία χρόνια, στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης.

Σημειώνεται πως η αυστριακή Βουλή απέρριψε με μεγάλη πλειοψηφία, πρόταση του επικεφαλής της αυστριακής αντιπολίτευσης, ακροδεξιού και εθνικιστικού κόμματος των Ελευθέρων, για τη διενέργεια δημοψηφίσματος κατά της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Της βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά και του πακέτου στήριξης του ευρώ, υπεραμύνθηκε και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, Γιόζεφ Πρελ, αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος.

Της βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά και του πακέτου στήριξης του ευρώ, υπεραμύνθηκαν τόσο ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, όσο και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, Γιόζεφ Πρελ, αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ. Φάιμαν επίσης ζήτησε να εξαχθούν διδάγματα από την κρίση και υπάρξουν και στο μέλλον παρόμοιες, συνεπείς προσπάθειες για να αποτραπούν μελλοντικές κρίσεις, ενώ ο κ. Πρελ σημείωσε πως υπάρχει δικαιολογημένη αισιοδοξία για τη λειτουργικότητα της Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα