Συντονισμένη δράση για τις ακάλυπτες ανοιχτές πωλήσεις ζητά ο Μπαρόζο

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 18:38
UPD:18:41

«Συμφωνούμε με τη Γερμανία σχετικά με την ανάγκη να περιοριστεί η κατάχρηση των ακάλυπτων ανοιχτών πωλήσεων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τη Μαδρίτη.

Να εξετάσουν το ενδεχόμενο συντονισμένης δράσης για το ζήτημα των ακάλυπτων ανοιχτών πωλήσεων κάλεσε τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με αφορμή την απόφαση της Γερμανίας.

«Συμφωνούμε με τη Γερμανία σχετικά με την ανάγκη να περιοριστεί η κατάχρηση των ακάλυπτων ανοιχτών πωλήσεων», δήλωσε ο κ. Μπαρόζο από τη Μαδρίτη.

Υπενθυμίζεται πως η γερμανική Αρχή χρηματοπιστωτικών αγορών (BaFin), ανακοίνωσε χθες την απαγόρευση ορισμένων ακάλυπτων ανοιχτών πωλήσεων- χρηματοπιστωτικά προϊόντα εξαιρετικά κερδοσκοπικά που αφορούν κυρίως τα δάνεια προς τις χώρες της ζώνης του ευρώ.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί σήμερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ρυθμιστικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς (CESR) να εκτιμήσει ταχέως αν οι προϋποθέσεις που οδήγησαν τις γερμανικές αρχές στο συμπέρασμα αυτό υπάρχουν και σε άλλα μέρη της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρόζο, τα μέτρα που λαμβάνονται από άλλες εθνικές αρχές, και συντονίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα ενισχύσουν τις δράσεις του κάθε έθνους και θα προσθέσουν αξία και βάρος στο μήνυμα που στέλνεται στις αγορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα