ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπαρκή τα μέτρα κατά των κερδοσκόπων

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 19:01

Αναποτελεσματικά κρίνει τα μέτρα της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αν. Μέρκελ για τον περιορισμό της κερδοσκοπίας στις αγορές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ. κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την απόφαση της Γερμανίας για προσωρινή απαγόρευση του «short –selling» και τις κερδοσκοπικές επιθέσεις στο ευρώ, ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι: «αποφάσεις σαν και αυτή της κας Μέρκελ για απαγόρευση των ακάλυπτων ανοιχτών πωλήσεων στα κρατικά ομόλογα και σε άλλες μετοχές δεν είναι αρκετές για να απαντήσουν στα μεγάλα εγγενή προβλήματα που αντιμετωπίζει το ευρώ με τον τρόπο που οικοδομήθηκε».

Προτείνει παράλληλα την υιοθέτηση «ριζοσπαστικών, προοδευτικών επιλογών με αιχμή την εθνικοποίηση των τραπεζών, τη δημόσια ιδιοκτησία των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, αλλά και το δημόσιο έλεγχο των αγορών».

«Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου ονομάζει πράσινη ανάπτυξη την καταπράσινη κυβερνητική κοινωνική και εργασιακή επιδρομή και βαπτίζει νέο μοντέλο ανάπτυξης την επιστροφή στον κοινωνικό μεσαίωνα, η Ελλάδα χρειάζεται μια ριζική πολιτική και κοινωνική ανατροπή για μια νέα προοδευτική και σοσιαλιστική πορεία», καταλήγει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα