Finansbank: Διαψεύδει τα περί μεταφοράς κερδών στην ΕΤΕ

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 22:40

Διαψεύδει τα περί μεταφοράς κερδών από την τουρκική τράπεζα Finansbank προς την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (ΕΤΕ) ο Ομέρ Αράς, πρόεδρος της τουρκικής τράπεζας, η οποία είναι θυγατρική της Εθνικής στην Τουρκία.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», ο κ. Αράς, ερωτηθείς σχετικά με τη φημολογία περί μεταφοράς χρημάτων προς την Εθνική, απάντησε ει ότι «εξ' αιτίας της μείωσης των κερδών των τραπεζών στην Ελλάδα, τόσο της Εθνικής, όσο και των υπόλοιπων τραπεζών, εμφανίζεται μια εικόνα σχετικής αύξησης των κερδών της Finansbank εντός του ομίλου. Η Finansbank δεν έχει μοιράσει ούτε μία λίρα μέρισμα από τα κέρδη της και δεν σχεδιάζει να το κάνει. Το σύνολο του κέρδους προστίθεται στο κεφάλαιο της τράπεζας και σκοπός είναι η επέκταση της Finansbank στην Τουρκία. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα μεταφοράς κέρδους».

«Δεν λειτουργούμε ως υποκατάστημα της Εθνικής. Η Finansbank λειτουργεί στην Τουρκία ως τουρκική τράπεζα. Μας ελέγχει το Συμβούλιο Ελέγχου Τραπεζών και έχουμε ένα άκρως υγιή ισολογισμό. Συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε Οι στόχοι που θέσαμε με τον προϋπολογισμό του 2010 αφορούν ανάπτυξη πάνω από το μέσο όρο του τραπεζικού τομέα στην Τουρκία και τα δεδομένα του πρώτου τριμήνου μας επιβεβαιώνουν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της τουρκικής τράπεζας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα