Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 05:22
UPD:05:39

Πτωτικά για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση του ελλείμματος στην Ευρώπη θα βλάψει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής.

Οι μετοχές της Nintendo Co., της ιαπωνικής κατασκευάστριας ηλεκτρονικών παιχνιδιών που εισπράττει το 34% των εσόδων της από την Ευρώπη, υποχώρησαν 1,5% στην Οσάκα. Απώλειες 2,1% σημείωσαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Tokyo Shimbun ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα ανακαλέσει το μοντέλο της Passo στην Ιαπωνία προκειμένου να επιδιορθώσει προβλήματα στον κινητήρα. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, ισχυροποιήθηκαν 0,7% στο Σύδνεϋ μετά την άνοδο της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,5% φθάνοντας στις 114,17 μονάδες στις 9:52 π.μ. στο Τόκιο. Ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει 12% από τα υψηλότερα επίπεδα 52 εβδομάδα στα οποία αναρριχήθηκε στις 15 Απριλίου εν μέσω ανησυχιών ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα σε χώρες από την Ελλάδα έως την Ισπανία θα επεκταθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτήν την εβδομάδα η Γερμανία ανακοίνωσε την προσωρινή απαγόρευση των ακάλυπτων ανοικτών πωλήσεων σε μετοχές χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων και CDS, για να κατευνάσει τις αγορές της περιφέρειας.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,6%, καθώς κυβερνητική έκθεση έδειξε ότι η οικονομία αναπτύχθηκε με χαμηλότερο ρυθμό από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών το πρώτο τρίμηνο. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,2% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index ισχυροποιήθηκε 0,1%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,5% καθώς οι περιορισμοί των συναλλαγών στη Γερμανία και η αύξηση των κατασχέσεων από υποθήκες σε επίπεδα ρεκόρ σηματοδοτώντας την απομάκρυνση από επενδύσεις σε μετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα