Υποχωρεί το ευρώ

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 05:56
UPD:06:19

Πτωτικά κινήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γιέν εν μέσω ανησυχιών ότι ο ρυθμός ανάκαμψης της Ευρώπης θα επιβραδυνθεί καθώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα για τον περιορισμό των δαπανών προκειμένου να αναχαιτίσουν την κρίση του ελλείμματος στην περιφέρεια.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα κινήθηκε ανοδικά πριν από τις σημερινές συνομιλίες της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε για τις οικονομικές ρυθμίσεις. Το ευρώ υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών χθες μετά την κίνηση της Γερμανίας να απαγορεύσει προσωρινά τις ακάλυπτες ανοικτές πωλήσεις σε μετοχές και χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων και CDS. Το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας κινήθηκε ανοδικά εν μέσω εικασιών ότι η πτώση του τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες ήταν πολύ γρήγορη. Το γιέν διεύρυνε την άνοδό του μετά τη ανακοίνωση ότι βορειοκορεατική τορπίλη ευθύνεται για τη βύθιση νοτιοκορεατικής κορβέτας τον Μάρτιο.

Το ευρώ υποχώρησε στο 1,2338 δολ. στις 10:17 π.μ. στο Τόκιο από 1,2415 δολ. που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη, όπου αναρριχήθηκε 1,8%. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα με το οποίο συναλλάσσονται οι 16 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης υποχώρησε στα 113,08 γιέν από 113,85 γιέν. Το γιέν αντέστρεψε τις απώλειές του έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, φθάνοντας στα 91,65 ανά δολάριο από 91,71.

Ανοδο έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου σημείωσε το γιέν καθώς τα αποτελέσματα της έρευνας για τα αίτια βύθισης νοτιοκορεατικής κορβέτας τον Μάρτιο αύξησαν τη ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα ως καταφύγιο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα