Ρουμανία: Αύξηση των νέων βιομηχανικών παραγγελιών

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 10:41

Οι νέες παραγγελίες (ονομαστικά μεγέθη) προς το βιομηχανικό τομέα της Ρουμανίας (τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό) στο πρώτο τρίμηνο του 2010 «εκτοξεύτηκαν» κατά 18,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η σημαντική αύξηση των παραγγελιών τροφοδοτήθηκε κυρίως από τους κλάδους παραγωγής ενδιάμεσων προϊόντων, κεφαλαιουχικού εξοπλισμού και διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Μόνο το Μάρτιο το ύψος των νέων παραγγελιών προς το σύνολο του βιομηχανικού τομέα της χώρας αυξήθηκε κατά 28,6% σε ετήσια βάση, ενώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα οι νέες παραγγελίες το Μάρτιο ενισχύθηκαν κατά 27,3% στους κλάδους παραγωγής διαρκών καταναλωτικών αγαθών, κατά 26,2% στην παραγωγή ενδιάμεσων προϊόντων, κατά 18,2% στην παραγωγή κεφαλαιουχικού εξοπλισμού και κατά 11,8% στην παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Εξάλλου, ο συνολικός κύκλος εργασιών των βιομηχανικών επιχειρήσεων της Ρουμανίας το Μάρτιο ενισχύθηκε κατά 22,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα με αποτέλεσμα η σχετική αύξηση στο πρώτο τρίμηνο του 2010 να διαμορφωθεί στο 5,9% σε ετήσια βάση (κυρίως εξαιτίας των επιδόσεων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη μεταποιητική βιομηχανία). Σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2009 ο συνολικός κύκλος εργασιών των βιομηχανικών επιχειρήσεων της Ρουμανίας το Μάρτιο του 2010 αυξήθηκε κατά 6,9%.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα