Αυξάνονται τα κέρδη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Πάνω από τις 4.000 μονάδες ο δείκτης FTSE 100
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2002 11:54
UPD:11:57

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ άνοδο σημειώνει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο Λονδίνο με πρωταγωνιστές τους κλάδους των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών και της υψηλής τεχνολογίας.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 2,53% και έχει φθάσει στις 4.098 μονάδες, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο της συνεδρίασης (4.106,5).

Ενδεικτικό του θετικού κλίματος που επικρατεί στη βρετανική χρηματιστηριακή αγορά είναι το γεγονός ότι από τις 100 μετοχές που συγκροτούν τον παραπάνω δείκτη μόνο πέντε σημειώνουν πτώση.

Από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ξεχωρίζει η μετοχή της Vodafone, η οποία ενισχύεται κατά 5,29% παρουσιάζοντας παράλληλα την εντονότερη συναλλακτική δραστηριότητα.

Ανοδο άνω του 5% σημειώνει και η μετοχική τιμή της εταιρείας λογισμικού Sage επωφελούμενη από την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου να εγκρίνει τα κυριότερα σημεία της συμφωνίας συμβιβασμού που επετεύχθη ανάμεσα στη Microsoft και την αμερικανική κυβέρνηση http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/04/256890.htm .

Ανάλογα κέρδη καταγράφει επίσης η μετοχή της Royal & Sun Alliance μετά από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία προτίθεται να προχωρήσει σε πώληση περιουσιακών της στοιχείων, προκειμένου να εξασφαλίσει τα 750 εκατ. στερλίνες (1,17 δισεκ. δολ.) για την ισοσκέλιση του ισολογισμού της.

Tέλος, η μετοχή της Ryanair (η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στο δείκτη FTSE 100) σημειώνει άνοδο κατά 9,87%. Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ότι στο πρώτο εξάμηνο τα προ φόρων κέρδη της έφθασαν τα 168,7 εκατ. ευρώ από 102,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Παράλληλα, αναθεώρησε προς τα πάνω την αρχική της εκτίμηση για την κερδοφορία της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα