Συμμετοχή της E.ON Ruhrgas στον αγωγό TAP

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 15:47
UPD:16:01

Συμφωνία για την συμμετοχή της στο κοινοπρακτικό σχήμα (νορβηγική Statoil και ελβετική EGL) που προωθεί τον αγωγό φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP) – ο οποίος θα συνδέσει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία – υπέγραψε σήμερα η γερμανική E.ON Ruhrgas.

Με την υπογραφή της συμφωνίας, το κοινοπρακτικό σχήμα για τον TAP διαμορφώνεται πλέον σε συμμετοχή 42,5% για κάθε μία από τις Statoil και EGL και σε ποσοστό 15% για την E.ON Ruhrgas. Η κοινοπραξία εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή σε συμμετοχή και άλλων εταιρειών.

Όπως επισημάνθηκε από τη διοίκηση της E.ON Ruhrgas, η γερμανική εταιρεία «βλέπει» στον αγωγό TAP τις πιο λαμπρές προοπτικές από οποιοδήποτε άλλον αγωγό που συνδέει την Κασπία Θάλασσα με τη νότια Ευρώπη.

Ο υπεύθυνος προμηθειών φυσικού αερίου, Γιόχεν Βάισε, δήλωσε ότι το κονσόρτσιουμ έχει τοποθετηθεί πλέον καλύτερα προκειμένου να ανταγωνιστεί τη μελλοντική παραγωγή του Αζερμπαϊτζάν.

«Κατά τη γνώμη μας, ο TAP έχει τις μεγαλύτερες προοπτικές από κάθε άλλο αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο στη νότια Ευρώπη», επισήμανε ο Γιόχεν Βάισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Δεδομένης της παγκοσμιοποίησης της αγοράς και της διάχυτης αβεβαιότητας, είναι πολύ σημαντική η ανάπτυξη ενός έργου με περιορισμένο κόστος», τόνισε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα