ΕΛΠΕ: Αύξηση στα καθαρά κέρδη α' τριμήνου

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010 17:58
UPD:17:59

Στα 43 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, έναντι 34 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2009, καθώς η αύξηση των τιμών πετρελαίου ενίσχυσε την αξία των αποθεμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα αποτελέσματα του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια στο α' τρίμηνο του 2010 παρέμειναν θετικά, αντικατοπτρίζοντας τα οφέλη από την αποτελεσματική λειτουργία των διυλιστηρίων, την εξαγορά της εταιρίας Ελληνικά Καύσιμα (πρώην BP Hellas) τον Δεκέμβριο του 2009, τον αυστηρό έλεγχο των δαπανών καθώς και τα κέρδη από το πρόγραμμα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του Ομίλου.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν πρόβλεψη για φόρο εισοδήματος ύψους € 20 εκατ., ως αποτέλεσμα της ειδικής φορολογικής εισφοράς για τα αποτελέσματα του 2009, που θεσπίστηκε πρόσφατα και τα έργα αναβάθμισης για τα διυλιστήρια Θεσσαλονίκης και Ελευσίνας προχωρούν σύμφωνα με το αρχικό σχεδιασμό και αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των επενδύσεων στο Α' τρίμηνο, ύψους € 97εκατ.

Ειδικότερα, η αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί προς τα τέλη του 2010, ενώ η αναβάθμιση της Ελευσίνας, που είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση σε εξέλιξη στην Ελλάδα, αναμένεται να ολοκληρωθεί το Β' εξάμηνο του 2011.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα